Aanraking

Ja, dan mag je weer open als massagetherapeut in corona tijd. En die mogelijkheid pak ik met beide handen aan. Ik wil graag mijn cliënten de aanraking geven die ze, net als ik, zo hard nodig hebben.

~Zonder contact minder aanraking en zonder aanraking minder oxytocine.~

Als mens hebben we aanraking nodig, wanneer we aangeraakt worden wordt er door ons lichaam oxycotine aangemaakt. Oxycotine stimuleert het immuunsysteem en brengt anti-stress effecten teweeg als: verlaging van bloeddruk, hartslag en van circulerend cortisol. Het verhoogt pijndrempels, heeft een angstremmende werking en stimuleert positieve sociale interactie. De stressverlagende effecten van oxytocine hebben veel functies, maar het uiteindelijke doel is om de noodzakelijke omstandigheden te creëren voor groei en herstel.

We hebben aanraking nodig

Zonder aanraking en nabijheid van naasten voelt mijn leven leeg. Ja natuurlijk krijg ik knuffels van mijn man en kinderen. Heb ik ervaren dat je energetisch knuffels kan geven. Het is toch anders….

Wat maakt dat ik die knuffels zo nodig heb? Bevestiging, veiligheid en het stromen van energie is het antwoord op die vraag voor mij. En ja dit is bewustwording. Dankbare bewustwording die mij helpt om mijn doelen na te jagen, mijzelf de bevestiging te geven die ik nodig heb. En mijn energie te laten stromen.

Ik ben er klaar voor, om mijn massages weer te gaan geven. Laat mij doen waar ik goed in ben en mijn kwaliteiten inzetten om jou te laten ontdekken waar je klacht vandaan komt. Dan ontstaat er energie die weer mag stromen. Daar wordt ik blij van, en jij vast ook.

Delen met je netwerk?

Plaats een reactie